Полицията предупреждава обществеността за измамни имейл съобщения

Днес, 17/5, кипърската полиция излезе с изявление, в което предупреждава хората за разпространението на измамни имейл съобщения, за които невярно се твърди, че произхождат от полицията.

Изявлението призова хората да бъдат внимателни и да се въздържат от каквато и да е комуникация или транзакции чрез злонамерени имейли или подозрителните адреси, споменати в тях.

Според полицията някои от тези имейли включват също писма, носещи логото както на кипърската полиция, така и на Интерпол, докато други споменават титли като помощник-главния прокурор или лица, като шефа на полицията Стелиос Папатеодору.

Освен това в измамните имейли се твърди, че получателите са замесени в различни криминални престъпления, включително киберпрестъпления, детска порнография и изнасилване, за които ще бъдат преследвани.

Изявлението, публикувано в сряда, уверява, че имейлите са изцяло фалшиви и при никакви обстоятелства подобни съобщения няма да бъдат изпращани от полицията на никого.

„Тези съобщения представляват опит за заблуда на обществото. Призоваваме общността да бъде изключително внимателна и да се въздържа от отговор, ако получи подобни съобщения“, се казва в изявлението.

За да проверят всички висящи въпроси с полицията, тя също така съветва хората да се свържат директно с местната служба.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*