Персоналът на психиатричната болница се страхува от „агресивните” затворници

Персоналът на психиатричната болница Аталаса в Никозия твърдят, че се страхуват за безопасността си и тази на техните пациенти, поради допускането на агресивни затворници от централните затворите в тяхната болница.

В изявление, сестринския персонал на психиатричната болница предупреди, че ще предприеме „динамични мерки”,  ако въпросът не бъде решен. „Често, затворници излежаващи продължителни присъди и чието поведение е изключително агресивно са довеждани тук в Аталаса, но без засилени мерки за сигурност от страна на затвора като надзиратели или полицейски служители. Персонала и пациентите са изложени на риск, а в някои случаи медицинските сестри или някои от пациенти са били удряни”, се казва в изявление на психиатричната болница. Персоналът на болницата заявиха, че са писали до Министерството на  здравеопазването и правосъдието преди месец, да бъде обърнато внимание и да разгледат този проблем, но до този момент те не са получили отговор, нито са взети някакви мерки. Сестрите цитират клауза в Закона за затворите от 1996 г., който постановява, че осъдените трябва да са с подходяща охрана по време на лечението си в болница.
„За съжаление, тази разпоредба не се прилага и гореспоменатата ситуация поставя в непосредствен риск не само безопасността на медицинските сестри и пациентите, но и на всички граждани, тъй като от болничното заведение е по-лесно да се избяга”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*