Висши държавни служители ще получат нови лимузини

Държавните лидери вече ползват своите нови автомобили. Почти всички стари автомобили са заменени с нови.
След  като държавата намали броя на длъжностните лица, имащи право на държавни лимузини, както и ограничи броя на длъжностните лица, които имат право да ползват 24-часа луксозния си автомобил, бе взето решение 20 от превозните средства да бъдат заменени с нови.

Някои от новите луксозни возила отидоха при Константинос Петридес , Главният прокурор Костас Клеридис, началникът на полицията Захария Христостому, бившите президенти Джордж Василиу и Димитрис Христофиас, бившите председатели на парламента Алексис Галанос и Мариос Гароян, първата дама Андри Анастасиадис и председателя на парламента сега Янакис Омиру.

Автомобилът, който бившият председател на парламента Васос Лусаридис използва е установено, че се вписват в новите критерии на държавата и така той няма да има нов. Говорителят на правителството Никос Христодулидес  заяви, че ще продължи да използва старата си лимузина. Министърът на вътрешните работи Сократ Хасикос е поискал да продължи да използва частния си автомобил, но това не се вписва в новите разпоредби. Тази година ще има нови по-ефективни автомобили и за Главния одитор Одисеас Михаелидес, председателя на Върховния съд Мирон Николатос, началника на националната полиция Стилианос Наси и за началника на разузнавателните служби Кириакос Курос.

Държаватасъщо ще предприеме покупка и на 40IsuzuпикапиотA.Loutsios&SonsLtd.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*