Пенсионер от Пафос дари пенсията си за градоустройствени проекти

Пафоски пенсионер дари месечната си пенсия на кмета на Пафос, с желанието сумата да бъде използвана в инфраструктурни проекти, които в момента се извършват в града.

Вчера сутринта Сотирис Хаджиалександру връчи чека на кмета на града Федонас Федонос.

Възрастният мъж присъствал миналата седмица на презентацията на десет големи инфраструктурни проекта, които в момента се провеждат в града. Впечатлен и развълнуван от мащабността на проектите, взел решение да даде своя принос във финансирането на програмите за превръщане на Пафос в модерен град и „Културна столица на Европа 2017”.

pafos0001Дарителят изрази голямата си благодарност към община Пафос за усилията Пафос за се превърне в съвременен град, достоен за своята дълга и славна история, вярвайки, че и други ще последват примера му, „защото Пафос е на всички нас”.

Десетте инфраструктурни проекта са на стойност 26,2 млн.евро и ще бъдат завършени навреме за 2017-та, когато Пафос ще бъде столица на културата на Европа.

Кметът Федонас горещо благодари на дарителя, изказвайки надежда, че действията му ще бъдат добър пример и за други дарители.

Според общината, Сотирис Хаджиалександру е отказал да бъде сниман, смятайки, че жестът му е добра воля и показността е излишна.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*