Бежанец от Китреа дарява три милиона евро на университет в Кипър

Американско- кипърски професор от Китреа дари три милиона евро за университета в Кипър в понеделник. Парите ще бъдат използвани за изграждане на сграда с пет зали за обучение по медицински и биологични науки.
Дарителят, Артемис Хаджипанаис, сега – университетски преподавател в САЩ, е бежанец от Китреа. В негова чест, една от аудитории ще бъде наречена “Китреа”. Споразумението бе подписано от ректора на университета Константинос Христофидес, в присъствието на министъра на образованието Костас Кадис и председателя на университетския съвет Мантос Мавроматис.

След церемонията министъра на образованието и председателя на Университетския съвет благодариха на дарителя за неговия огромен принос.
В отговор Хаджипанаис обясни причината за дарението, казвайки „някои от нас са щастливи и са постигнали целите. Аз считам себе си двойно по-щастлив, защото съм постигнал, мисля, и двете цели в живата си. Едното е да имам възможно най-доброто професионално развитие, а другата е да придобия финансова стабилност. А сега споделям с другите тези свои постигнати цели”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*