Пейки от тенекиени кутии ще бъдат направени в Пафос

Шест пейки ще бъдат направени от тенекиени кутии, като част от програмата „Пафос 2017 културна столица”, съобщи художествения ръководител на програмата Джорджия Доецер.

В интервю за Си Ен Ей тя сподели, че действията на всяка европейска културна столица трябва да са ясно насочени към активиране и включване на обществеността, не само в културни събития, но и в по-общи проекти, свързани с ландшафта, опазването и развитието на околната среда.

Тя се позова на проекта „В парка”, където училищата приемат и да се грижат за парковете в града, както и програмата „Изкуство в действие”. Тези проекти приканват за социално участие, което включва поредица от интервенции с цел промяна на имиджа на района и околната среда по позитивен начин.
Сегашният проект ще включва изграждането на шест пейки от използвани тенекиени, които ще бъдат поставени на различни обществени места.

Джорджия Доецер каза, че художника Михалис Папамихаел, който в продължение на много години е участвал в различни проекти и сега ще подкрепи този, като превърни отпадъчните материали в произведения на изкуството.
Пейките ще бъдат поставени с участието на различни училища в открити обществени места през 2016 и 2017г. Художествения ръководител на програмата Джорджия Доецер сподели, че Европейската културна столица е възможност и катализатор за големи промени в живота на хората от Пафос.
„Философията, целта на това е да помогне на всеки да разбере и да промени начина на мислене и живот, и в този контекст ние сме сигурни, че ще се случат големи промени през следващите няколко години по отношение на околната среда и значението на рециклирането в ежедневието ни”, каза тя.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*