КОТ предупреждава: Пакетите All Inclusive на хотелите влияят отрицателно на икономиката  

 

Нова инициатива на КОТ ще подобри качеството на туризма и ще подпомогне икономиката на региона

Според Аннита Деметриадес, заместник-генерален директор на КОТ, пакетите All Inclusive на хотелите в Кипър оказват отрицателно въздействие на всички местни услуги на съответния туристически регион – ресторанти, магазини, павилиони, супермаркети и други.

Туристите, ограничени в хотела си, нямат възможност да обикалят наоколо и  да се насладят на културното богатство, да се докоснат до разнообразието на страната и реалното гостоприемство на местните жители, важни елементи, които дават реална представа за страната и нейния народ.

На среща с хотелиери от Пафос бе представена иновативна идея, която ще позволи туристите от тези хотели да имат възможност да посещават различни населени места на острова, да се запознаят с културата, забележителностите, местния фолклор и ястия, което ще подпомогне икономиката и бизнеса в общината.

Програмата „Дестинация Пафос” ще бъде връчена на фирми, които отговарят на определени критерии,

Според Филип Друсиотис, Председател на организацията по туризъм, туристите с годините стават все по-взискателни и искат своите ваканционни преживявания, които ще запомнят за цял живот. Чрез този иновативен проект, ще се разработят и приложат нови инициативи, които ще подпомогнат и местната икономика, ще се увеличи удовлетвореността на клиентите и ще утвърдят Пафос като желана туристическа дестинация за следващи периоди.

Той също така заяви, че в рамките на програмата, вече са обучени “посланици” от 10 хотелски компании в региона, които предлагат ваканционни пакети «Всичко платено ».

Обучението включва информация за местни продукти и преживявания, които може да се опитат и видят в района на Пафос.

„Сътрудничеството между различните заинтересовани страни в областта на туризма са от ключово значение за постигането на тази цел. Затова призовавам всички заинтересовани от туризма да подкрепят тези усилия “, добави той.

Фирмите, които желаят да участват в тази програма трябва да отговарят на определени критерии, разработени за целите на този проект. Впоследствие тези фирми ще получат символа, логото на «Дестинация Пафос», които ще сложат на техните магазини и сайтове.

bileti-333

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*