От партията на Зелените казват, че жителите на Тилирия са държани като заложници

 

Зелената партия осъди задържането на четирима рибари от турски войници в региона Тилирия миналата седмица, наричайки действията незаконни и настояват свободното движение в района да бъде възстановено. Това, казаха те, е все едно, живущите в района да бъдат държани като заложници.

33-годишният кипърски грък и неговият екипаж от трима египетски рибари ще останат в ареста за 15 дни, докато се провежда разследването в северната част на острова, след като те бяха арестувани във водите край територия Кокина миналата седмица.
Те са били задържани за незаконно навлизане във водите в окупираната част.
Според представители на Зелените, откриването на пункта Лимнитис, дава възможност за пътуване до и от север, малко подобрява ситуацията в областта, но иначе, сякаш жителите живеят като турски заложници.
Те казаха, че “отвличането” на четиримата рибарите показа, че все още има огромни проблеми в областта.
В изявление направено от Зелената партия се каза, че трябва да се премахне ограничението за свободно движение, което в момента се прилага на кипърските гърци, турци и други в региона. Жителите от района на Кокина са осъдени на изолация и стагнация. Въпросът е какви действия правителството ще предприеме сега.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*