Откраднатата поща може да бъде върната до края на другата седмица

Ο Διευθυντής Ταχυδρομείων Αντρέας Γρηγορίου, μιλά στον δημοσιογράφο του ΚΥΠΕ Ηλία Μαυροκέφαλο, Λευκωσία 19 Φεβρουαρίου 2016. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Полагат се усилия за доставяне на пощата, открадната от 37-годишния пощенски служител на законните й собственици, заяви ръководителят на пощенските услуги Андреас Грегориу.

Пощенски услуги на острова, в сътрудничество с полицията се опитват да оправят бъркотията, създадена в резултат на откритието, че един от неговите служители в централната поща в Ларнака е крал цели чували с поща и малки пратки през последните 18 месеца. В чувалите има поща изпратена до и от Кипър.

Над 200 пощенски чувала с хиляди недоставени писма и колети са открити в колата и дома на арестувания в неделя служител.

Според г-н Грегориу, това е изолиран случай и човекът е действал сам.

Процедурата за връщане на писмата и пратките  на законните им притежатели и получатели е в ход. Нелека задача, тъй като някои от писмата били отворени и вече няма подробности за получателите им. Което няма да позволи получателите да бъдат компенсирани. Това важи и за много заявки за стоки, закупени онлайн.

Могат да бъдат компенсирани само писма и колети, които са били изпратени като препоръчани пратки или чрез услугата „Датапост”, заяви той.

Граждани, които са изпратили или очакват пратки чрез услугата Датапост може да посетят сайта на пощенски услуги за попълване на формуляра на:

 (www.mcw.gov.cy/mcw/postal/~~number=plural)

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*