„Операцията“ на Иво Сиромахов в Кипър

Снощи присъстващите в театър „Скала“ в Ларнака преживяха една вълнуваща вечер с актьорите от постановката „Операцията“ на Иво Сиромахов.

Пълна зала и много българи, дошли от различни градове на острова да се позабавляват и посмеят. Всеки от нас получи толкова необходимата ни порция смях, от която всеки човек, затънал в рутината, има нужда. И се посмяхме, както се казва, “на корем”!

Поздравления за организаторите с отличния избор на постановка, благодарност към актьорския екип за прекрасната игра, поднесена с хъс, чувство за хумор и в същия момент, с толкова сериозна тема – какво се случва в една операционна зала.

Някои ще кажат, ами да, и хирурзите са хора и техният ден преминава така, от случай на случай, от човек на човек.

И докато повечето хора се смееха, аз стоях безмълвна, а много изрази се впиваха в съзнанието ми като иглички…

„Как си взел дипломата си, онлайн ли си учил“, „кое е сърцето и кой е най-важният орган“, „нямаме това, нямаме онова…“, „каква упойка да се сложи, колко плащат“…

И се питах, комедия ли гледаме или трагикомедия? Защото колкото е комично, в много повече пъти е трагично! Ами това се случва всеки ден в някоя операционна зала не само в България, а и в повечето страни по света, вкл. и Кипър.

Питах се докъде я докарахме с това здравеопазване и се моля никога да не попадаме в ролята на пациенти в „някоя си операционна“, където и да сме по света.

Поздравления за автора и актьорите!

И за Орлин Горанов, който видяхме в едно ново поприще!

И за организаторите от „Арена Кипър“, които се утвърдиха като сериозна организация на острова, успяха да ни измъкнат от домовете ни и събудиха умовете!

Благодарим!

Ева Иванова

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*