„Няма причини за безпокойство за кипърските учащи и работещи в Англия“

„Въпреки, че има известна несигурност по отношение на бъдещето на Великобритания в ЕС, няма причина за паника и за безпокойство за кипърските студенти и работещи в Обединеното кралство“, заяви кипърският Върховен комисар в Лондон, Еврипидес Евривиадес в интервю за CNA след Brexit.

„Република Кипър, като пълноправен член на ЕС, ще направи всичко възможно, за да се гарантира интересите на своите граждани, живеещи във Великобритания“, каза той.

„Има известна степен на несигурност. Особено по отношение на бъдещите такси и по отношение на заемите за студенти, взети в европейския контекст. Няма причина за паника. Целият процес на излизане ще отнеме години“, заяви той.

Същото се отнася и за кипърците, работещи във Великобритания, тези, които вече работят в Обединеното кралство ще продължат работата си, както обикновено.

Върховният комисар каза, че много още въпроси ще се изясняват и ще зависят от окончателното споразумение между ЕС-27 и Великобритания.

Запитан как кипърци в Обединеното кралство гласуваха, той каза, че в областите, особено в Лондон и други големи градове, преобладаващото мнозинство гласува в полза на оставането в ЕС Великобритания.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*