Нови епизоди на хулигански прояви в Лимасол

Собствениците на магазини и жителите на Лимасол продължават да регистрират щети в петък след подновените епизоди на насилие от страна на хулигани.

Последният епизод се случи на 15 ноември около 23 часа, когато след период от няколко месеца на относително спокойствие над сто въоръжени хулигани излязоха на улицата близо до сграда на футболен клуб, атакувайки се с камъни, бухалки, запалителни бомби и коктейли Молотов, в сцена, описана от някои наблюдатели като наподобяваща „зона на гражданска война“.

Междувременно полицията взема показания и преглежда видеоклипове, публикувани в социалните медии и записи от камери за видеонаблюдение, но идентифицирането на извършителите е трудно, тъй като лицата и главите на участниците са били покрити.

Мерките за борба с безредиците, които по-рано бяха предложени за криминализиране на носенето на покривала за лице по време на демонстрации, все още не са приложени.

Властите също така преразглеждат прилагането чрез укази на закриването на клубовете на асоциациите на футболни фенове.

Полицията беше категорично против повторното отваряне на конкретен клуб в Лимасол, на който временно беше забранено да работи, но общината на Лимасол пренебрегна предпазливостта на полицията и даде разрешения на два клуба да работят от 18 май.

Засега няма арестувани за инцидентите, в които участваха около 120 мъже, опожарена кола и изпочупени витрини.

Полицията идентифицира двама фенове на мястото на инцидентите, но не ги арестува според Philenews, тъй като исканото издаване на заповеди за арест на двамата заподозрени е отхвърлено от съдията.

При уличния бой е пострадал 21-годишен младеж, който е откаран в болница с фрактура на лакътя.

Полицията не изключва възможността да има и други ранени, които да не са отишли ​​за помощ от страх да не бъдат идентифицирани.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*