Надеждата за Боби е жива

Случаят с Божидар Марков, за който “Българският Вестник” преди два дни писа, продължава развитието си.

Вчера момчето е транспортирано успешно със самолет до Солун, откъдето линейка на болница Токуда в София го е откарала в България. Въпреки опасенията на лекарите за рисковете при транспортирането в неговото тежко състояние, Божидар е приет в болницата снощи около 1 часа сутринта без други усложнения, които да са причинени от пътуването.

В разговор преди минути,  майката на момчето, Илияна Илиева сподели, че вече е направена една операция на сина й и в момента тече втората операция за деня. Днес до 9 часа сутринта на Божидар са били направени всички необходими изследвания и той веднага е бил вкаран в операционна.

Това, което прави впечатление по думите на майката е, че всичко става много бързо, защото всяка минута е ценна за спасяването на живота на момчето. Първите реакции на лекарите, които са се заели със случая, са били крайно възмущение и недоумение как може пациента да бъде оставен да стигне до това състояние. Според техните оценки не са извършени елементарни животоспасяващи манипулации, които се изискват в този случай и е цяло чудо, че Божидар е още жив. Оказва се, че не му е направен дренаж, чрез който да се изкарва течността, насъбрала се в главата му, не е клипсиран аневризмът, от който се е получил кръвоизливът и т.н. Лекарите са споделили, че за първи път се сблъскват с толкова занемарен случай и са на мнение, че не е направено необходимото навреме.

Майката на Божидар е решена да търси правата на сина си и по съдебен път, ако се окаже, че кипърските лекари носят отговорност за състоянието му.

Ще продължим да следим случая и желаем на Божидар успешно и бързо възстановяване.

Живка Милова

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*