Лицензът на ENI- KOGAS е подновен за още две години

Министерският съвет се съгласи да даде на ENI-KOGAS още две допълнителни години, за да направи оценка на новите данни, получени от проучванията за нефт и газ и в трите блока, за които има лиценз и да започне сондажи през 2017 г., каза министърът на енергетиката Йоргос Лакотрипис. След решението на кабинета да удължи срока до февруари 2018 г., италианската и южнокорейския консорциум ще имат време за преоценка на енергийния потенциал, след откриването на Zohr, каза министъра пред репортери в Тродос в понеделник.

cyprus-will-export-liquefied-natural-gas-by-2022ENI-KOGAS има правата за проучване и експлоатация на блокове 2, 3 и 9 в изключителната икономическа зона на Кипър и е натоварена с отговорната задача за изучаване на геоложкия модел и на трите блока и да подготви  предварителен план за сондиране. Според министъра, първите резултати от тази преоценка се очакват до края на януари.
„Въз основа на предварителния план, който ние получихме преди няколко месеца, нов кръг от сондажи се очаква да започне в средата на 2017г.,” съобщи той.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*