Ларнака отбелязва вековен юбилей на Kataklysmos

Тази година Kataklysmos ще бъде изключително специален за Ларнака, тъй като градът бележи 100 години откакто празнува деня на потопа.

Въпреки че традицията датира от древни времена, Ларнака започна активно да организира празненства през 1915.

Традиционно, отбелязван със сергии, които се редят по Финикудес, празникът в Ларнака през последните години включва и фестивални дейности, включително концерти.

От община Ларнака казват, че празниците тази година ще надминат събитията от миналата, когато около 400000 местни и чуждестранни туристи се насладиха на набор от забавления с участието на около 5000 изпълнители от всички възрасти.

Тази година, деня на Kataklysmos, понеделник, 01 Юни, съвпада със Световния ден на детето, което е насърчило организаторите да включат поредица от събития за деца, за да се създаде Детски Kataklysmos.

Очаква се по време на тържествата да пеят звезди, като популярните гръцки изпълнители Пантелис Таласинос, Танос Петрелис, Янис Париос и Герасимос Андреатос. Събитията включват музикална вечер, посветена на великия Деметрис Митропанос.

Други събития включват традиционни професии изложби, карагьози –  куклено шоу на сенките и турнир по плажен волейбол.

Събитията ще бъдат организирани между петък, 29 май и сряда, 03 юни, когато атмосферата в морските градове се очаква да бъде празнична от сутрин до вечер. Други морски градове обикновено също организират празненства за Kataklysmos.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*