Куфарът, в който е намерено убитото дете, е купен от Кипър

убито детеКуфарът, в който е било натъпкано удушеното момченце, е собственост на жена. Дамата, която е с руски имена, го е купила от Кипър. Справка е показала, че собственичката на зеления „Самсонайт” никога не е стъпвала в България, нито е получавала виза за влизане в страната ни. Това са установили разследващите до момента, съобщи “Телеграф”.

За момента не е ясно дали жената с руски имена по някакъв начин е замесена, полицаите трябва да разговарят с нея, за да стане ясно как куфарът ѝ, купен от Кипър, се е оказал с труп край софийското село Пасарел.

Според психолозите убийството не е било планирано и вероятно е извършено от близките на детето. За това говори фактът, че все още никой не е потърсил детето.

От столичната полиция вчера разпространиха снимки на зеления куфар с колелца и разгъваща се дръжка, както и на хавлиената кърпа с цветя, с която е било увито тялото.

Криминалисти с над 10-годишен стаж в системата на МВР посочиха, че за пръв път се разпространяват кадри на веществени доказателства. Целта е всеки гражданин, който е виждал някога някъде куфара и кърпата и ги свърже по някакъв начин с фоторобота, публикуван ден по-рано, да подаде сигнал в полицията при гарантирана анонимност.

В чужбина подобни чанти се оставят до кофите, когато нещо в тях се повреди. Възможно е да е попаднал и по този начин в ръцете на извършителя, предполагат криминалисти. Кипърските власти с готовност съдействали на българските полицаи, но процедурите отнемали време.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*