Кипър: 12 хиляди души са в списъка на чакащите за ядрено-магнитен резонанс

Министърът на здравеопазването заяви, че дългият списък от над 12 000, чакащи за ядрено-магнитен резонанс ще бъде изчистен до 10 декември

 “Искам хората да знаят, че е налице споразумение с още 10 частни клиники в Кипър, които ще приемат пациенти от държавния сектор”, каза той по държавното радио. В момента има един ядрено-магнитен скенер в Никозия и 16 други в частни клиники. Чакащите вече се обслужват с предварително договорени цени, които са много по-ниски “. Някои пациенти са чакали в продължение на месеци, а други дори не знаят за кога ще им бъде записан час за ядрено-магнитен резонанс. Очаква се споразумение между държавата и частните клиники. Повече подробности ще бъдат обявени в петък.

В същото време, здравният министър коментира и ограничената му власт, когато става въпрос за изкореняване на лоши практики в сектора на здравеопазването, което е разтърсено от редица случаи на лекарска небрежност напоследък. Неговата власт се разпростира само да назначаване на дисциплинарни или административни разследвания, които не постигат нищо съществено. Йоргос  Пампоридис заяви, че планира да ангажира главния одитор и главния прокурор в подпомагане изкореняването на лошите практики в сектора на здравеопазването.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*