Кипър: На плаж от 9 юни, моторизирани полицаи следят зорко изпълнението на мерките

Десетки полицейски служители зорко ще следят дали се прилагат ограниченията за движение в крайбрежните райони, заяви началникът на полицията Кипрос Михаелидис днес.

Проверките в момента ще са основно за масово събиране на хора по крайбрежието, след като правителството облекчи ограниченията за движение.

Шефът на полицията заяви, че силите на реда започват кампания за информиране на хората за необходимостта от прилагане на защитни мерки, включително социално дистанциране.

Ще бъдат поставени обяви и табели, които предупреждават хората за рисковете.

„Ние напълно разбираме хората и нуждата им да излязат след като два месеца бяха затворени в домовете си“, каза Михаелидис.

Нарушителите ще бъдат глобявани, а глобата е в размер на 300 евро.

Служителите на реда са инструктирани да се обръщат учтиво към гражданите и да не им причиняват неудобства без причина.

Напомняме, до 21 май важи ограничението за движение

Излизането става с безплатен SMS на номер 8998, в който посочвате причината за движение. В момента всеки гражданин има право на три излизания дневно. Движението трябва да се извършват в разумен период от време и хората трябва да се върнат на мястото си на пребиваване най-късно до 22:00, когато започва полицейския час.

Разрешени са лични упражнения като бягане, плуване в морето, колоездене на открито и пешеходни пътеки в паркове в групи от не повече от двама души. Непълнолетните деца не са включени в горното число.

Организираните плажове не трябва да бъдат отворени до 9 юни, така че не може да имат шезлонги, чадъри или съоръжения.

Времето се затопли изведнъж и този уикенд се очакват температури до 40⁰С, но това не означава, че ще можете да си вземете хавлията и да седнете на слънце край морето.

 

Източник: Cyprus Mail

Снимка: Cyprus Mail

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*