Обезпокоително покачване на смъртните случаи по пътищата на Кипър

Налице е тревожно нарастване на смъртните случаи по пътищата тази година в Кипър, съобщават от полицията.

От началото на годината до момента в 41 пътни инцидента са загинали 42-ма, много от тях млади хора. Броят на загиналите през миналата година е бил 45, а през 2013-та – 44.

Възходящата тенденция наложи спешна среща на директора на полицията с провинциалните полицейски директори и други длъжностни лица вчера.

Говорителят на полицията, Андреас Ангелидис заяви, че причината за сериозните и фатални инциденти е първо човешкият фактор, което налага спешно увеличаване на проверките и контрола по пътищата на Кипър.

По време на срещата бяха подробно анализирани всички налични статистически данни и бяха разискани предложения и насоки както за предотвратяване, така и за нови наказания.

Ще бъдат засилени санкциите срещу водачите, шофиращи под въздействието на алкохол и наркотици, за превишена скорост, предпазни колани и защитни каски за мотоциклетистите.

Миналия месец започна кампания за борба с нарушителите по пътищата, при която са засечени 4000 водача с превишена скорост и 645 с употреба на алкохол.

Полицията също така планира да увеличат присъствието си на места, където младите хора се срещат, защото 40% от жертвите са младежи.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*