Кипър: Легендарният хотел Berengaria се преражда и отваря отново под името Berengaria Boutique Hotel

Продромос и околността - дестинация за висококачествен туризъм

Продромос и околността – дестинация за висококачествен туризъм

Процесът на поддръжка и съживяване на изоставения исторически хотел Berengaria в Продромос е факт. Групата bbf: като нов собственик и инвеститор в емблематичния парцел земя на върха на Троодос, завърши титаничните усилия за спасяване на историческата сграда със статично укрепване и надграждане.

На пресконференция, проведена в сряда, 11 октомври, в специална зона на хотела , беше дадена актуална информация за дейностите по поддръжката и обновяването на Berengaria и стратегическото сътрудничество на ръководството на новия хотел от Thanos Hotels & Resorts, която поема експлоатацията на хотела, съобщиха. Thanos Hotels & Resorts, собственик на водещите хотели в страната (Anassa, Annabelle, Almyra, Amyth Mykonos), осигурява необходимата гаранция за работата и развитието на Berengaria на високо ниво и напълно съответства на изтънчеността.

Ревитализацията на хотел Berengaria ще включва интегрирането на множество съвременни вътрешни и външни инфраструктури, всички проучени и проектирани по такъв начин, че да защитават и подчертават историческата сграда, но също така и естествения пейзаж, в който се намира. Хотел Berengaria ще се състои от посочения хотел Berengaria, с 30 стаи, от които 6 ще бъдат апартаменти, 12 свързани стаи и останалите 12 стандартни стаи, 14 апартамента, супермодерен спа център, както и 13 градски къщи и 9 самостоятелни имения в околността.

Безспорно реставрацията на хотел Беренгария е един от най-емблематичните и дългоочаквани проекти на bbf:. Една от основните цели на проекта е да запази историята и традицията на сградата. Балансираната комбинация от модерна луксозна инфраструктура заедно с историческото значение на хотела също е ключова цел на bbf:, която се стреми да подчертае красотата не само на Беренгария, но и на планинския регион.

Този емблематичен проект се стреми да утвърди хотел Berengaria като най-добрата планинска дестинация на острова, както за туристи, така и за жители, предлагайки им уникални гостоприемни изживявания. В същото време чрез проекта се цели да се укрепи общността на Продромос – където се намира хотелът – но също и на Троодос като цяло, като се иска да се утвърдят планинските райони като целогодишна дестинация за благополучие.

Реставрационните работи в Беренгария вече са започнали с интензивни темпове с цел този колосален проект да бъде завършен навреме и да отвори вратите си за своите гости.

Работата продължава с интензивни темпове и се очаква да приключи в следващите няколко месеца.

Интериорните и екстериорните пространства на Berengaria хармонично и елегантно ще съчетават традиционния стил с модерни щрихи, докато в околността ще бъдат разположени самостоятелни имения и жилищни апартаменти, които ще следват естествената топография на земята, подчертавайки красотата на горите.

Входът на хотела ще бъде параден, който ще бъде възстановен в оригиналния си вид, запазвайки историческия му характер. От входната зона посетителят ще бъде отведен до ресторанта, кафенето, билярдната зала и всекидневната с двете стари камини и читалня. На етажите на хотела ще бъдат разположени апартаментите.

Новият луксозен спа център на хотела, който ще включва разнообразие от луксозни екстри, ще бъде разположен под нивото на земята и ще бъде уникално свързан с околността.

Завършването на проекта се очаква в средата на 2026 г. Става дума за инвестиция от 35 млн. евро за реставрация на хотела и изграждане на апартаменти и вили в околността.

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*