Кипър: Депутат от ДИСИ се отказва от пенсията си

Депутатът от ДИСИ, Онуфрос Кулла поиска да се откаже от своята пенсия като бивш държавен служител и се зарече да проучи въпроса за коригирането на тази за него “аномалия“, която му позволява, дори и на 42г. да получава пенсия като държавен служител.

В писмото си той споменава, че избирането му за депутат го принуждава да напусне работата си в министерството на финансите и е бил информиран от отдела, че като бивш държавен служител, той има право на пенсия, заедно с възнаграждението му като депутат.

„Като се има предвид, че аз съм на 42 години, трябва да кажа, аз намирам тази ситуация за изключително изненадваща“. Той призна, че иска да се откаже от пенсията си, дотогава, докогато заема пост в парламента.

В случай, че плащането на пенсията му вече е одобрено, нека сумата да коригира заплатата му, да бъде приспадната.

Законът от 1997г. дава право на всеки държавен служител, напуснал поста си да получава пенсия.

От пенсиите си са се отказали бившия заместник на ЕДЕК Никос Николаидес, а пенсиите на президента Никос Анастасиадис, външния министър Йоанис Касолидис, министъра на вътрешните работи Сократис Хасикос и министъра на труда Зета Емилианиду са във фонда за социално подпомагане, което финансира обучението на бедни и млади хора.

Пенсията на Костас Клиридис се внася в консолидирания фонд на правителството.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*