Кипърските таксиметрови шофьори в стихията си

Вчера стотици таксиметрови шофьори  в столицата отбелязаха своя професионален празник с редици инициативи, като впечатлиха стотици хора с подарено цвете на преминаващи жени, подаръци за болни деца и организирано кръводаряване.

Инициативата премина под знака „Ние сме ваши приятели, ще се радваме и вие да ни отвърнете със същото”, организирана от Асоциацията на таксиметровите шофьори в Никозия.

Често тяхната дейност е във фокуса на негативната публичност с организираните им стачки, блокирането на пътя до летищата, неизползването на таксиметровите апарати, особено в района на Пафос и много други.

ÐÉÁÔÓÁ ÔÁÎÉ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

В периода на криза те се оплакваха от стотиците незаконни таксита, които им крадат клиентите, от обществения транспорт, пътните такси и цените на горивата, като тази година организираха няколко протестни акции, изискващи транспортното министерство най-после да чуе жалбите им.

Но вчера всичко около тях бе в положителна светлина. Стотици от тях раздаваха червени и жълти каламфили на всички преминаващи жени  през площад Елефтерия, а на обяд свещеник освети офиса им. Вечерта столичните таксиджии участваха в организираното от тях самите кръводаряване. А по-късно тяхна делегация посети детското онкологично отделение в болницата Макариос и раздадоха подаръци на болните деца.

Панайотис Киллис от Сдружението заяви пред медиите, че кампанията тази година е много успешна.

„Направихме тази кампания, за да покажем на хората истинското лице на таксиметровите шофьори в Кипър, защото много от тях имат погрешно мнение за нас. В годините от 1970 до днес нещата много се промениха, промени се и облика на нашите служители. Днешните ни служители са по-образовани, говорят няколко езика, качеството на самите услуги е на по-високо ниво. И ние като другите  работим за доброто на това общество. Можете да ни се доверите, да вземем детето ви от училище, можете да ни се доверите, за да откараме майка ви в болницата, или да приберем от купон вашите пийнали млади деца. Доволни сме от днешния ден, хората бяха положително настроени, спираха се, разговаряха с нас.”

КОТ излезе с поздравителен адрес към Кипърската таксиметрова Асоциация, в която подчерта важността на тази професия. Именно таксиметровите шофьори са хората, които първи посрещат туристите на острова.

В Асоциацията членуват около 1500 таксиметрови шофьори, които периодически преминават през образователни семинари, подобряващи тяхната трудова характеристика.

Предстои създаването на комисия, която ще определи ставките за летищата Ларнака и Пафос от различните точки на острова.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*