Кипърските спасители искат удължено работно време

Трима души загубиха живота си този уикенд поради удавяне, а морските спасители казват, че два от тях биха могли да бъдат избегнати, ако беше прието предложението им за удължено работно време от 6:00 до 20:00 вместо от 10:00 до 17:00, както е сега.

Първата жертва бе 64 годишен руски турист, който се удави в района на Агия Напа, вторият случай е с индийски студенти, които плажували вчера в Перволия/Ларнака.  Мъжът бе намерен удавен, а приятелката му е в интензивното отделение в Ларнака в критично състояние.

plaj

Другият инцидент, за който споменават спасителите е изчезването на 41 годишен гмуркач в района на Акамас в неделя след обед, а трупа е открит вечерта. И трите случая са станали в часове извън рамките на работното време на спасителите.

От Асоциацията на спасителите още през февруари информираха властите, че трябва да настъпят промени в работното им време и направиха конкретни предложения за действия за справяне с трагични и неприятни инциденти, но явно няма кой да чуе гласа на професионалистите.

В сегашното си заявление те призовават властите да разгледат отговорностите си към големия туристически поток от чуждестранни туристи и местни жители още в началото на сезона, питайки „кой ще поеме отговорността за следващото удавяне”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*