Кипърската полиция признава за корупция в редиците си

Председателят на асоциацията на полицията (SAK) вчера призна, че имало корупция в техните среди, но не толкова висока, колкото си мислели хората.

Вчера пред CNA той заяви, че въведените мерки и новото законодателство ще ограничат „феномена”, който не е от вчера или днес, като смята, че мерките, въведени от президента Анастасиадис ще донесат резултати.

Темата за корупцията в полицията излезе на преден план след гангстерските убийства през юли в Агия Напа, когато бяха убити бизнесмена Калопсидиотис и един полицай и съпругата му, докато били на приятелска вечеря в пълно заведение в центъра на курорта. Друг полицай на съседната маса беше тежко ранен. Загина и един от поръчковите убийци.

Симиу отказва да коментира инцидента, защото следствието все още върви, но потвърди, че хората с право вече не вярват в полицията.

В скорошно интервю за частния телевизионен канал Alpha, президентът Анастасиадис каза, че има полицаи, които са били на заплата към различни  престъпни групи.

Симиу коментира, че за да направи това изявление, президентът има нещо в предвид. В асоциацията им нямало сигнали, но мълвата вървяла в тази посока.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*