Използването на автобуси “трагично ниско”

Сравнението между кипърци, които ползват автобуси и такива от други страни на ЕС е трагично, каза министърът на комуникациите Мариос Деметриадис в доклада си за обществен транспорт в парламента.

В доклада Деметриадис уведоми Парламента, че неговото министерство се опитва да намери решения за подпомагане на обществения транспорт.

Според проучване на Евробарометър през юни миналата година Кипър има най-лоши резултати в областта на използване на обществения транспорт в ЕС с 60 на сто от жителите си, които никога не са стъпили в обществените автобуси и само 7 на сто, които ги използват редовно.

Същото изследване казва, че в рамките на ЕС, малко по-малко от една трета от запитаните използват обществения транспорт най-малко веднъж седмично, а повече от три четвърти са на десет минути от най-близката станция на градския транспорт.

Общественият транспорт е основна цел на правителството, се казва в доклада, за по-добро обслужване на пътниците.

Министерството на комуникациите вече подготвя предложение за преструктурирането и подобряването на разписанията на автобусите. Обявен е и конкурс за участие в търг за инсталирането на телематична система за информация в обществения транспорт. Тя ще информира пътуващите колко време остава, преди да пристигне следващият автобус и кой номер автобус се очаква да бъде, въз основа на сигнализация във всяко превозно средство.

СМ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*