Хаос в Пафос, градът – отново без обществен транспорт

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται από αύριο Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014, το προσωπικό της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνωνας» στη Λάρνακα αφού δεν έχουν μέχρι στιγμής καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο.

 

 

Втори ден от стачката на автобусната компания „Осипа“ остави няколко хиляди работници и ученици без транспорт. Спорът между компанията и държавата продължава. Работниците на компанията продължиха протеста си, след като не получиха възнаграждението си за декември.

Говорителят на шофьорите Христос Евангелу заяви, че ще продължават с прекъсвания на работа, ако заплатите не им се изплащат навреме и изрази съжаление, че до момента не е постигнат напредък по спора им с министерството на транспорта.

Сегашната стачка засяга 8 500 души, около 5 000 ученици и около 3500 други пътници.

Междувременно сдруженията на родителите от техническото училище в Пафос и лицей в Емба помолиха учениците да не посещават първите си  часове сутрин, за да подчертаят проблемите, с които се сблъскват с автобусните разписания. Извън Пафос повече от 50% от учениците разчитат на автобусите.

Председателят на сдружението на родителите от средните училища Кирякос Никифору предупреди, че действията им може да ескалират, ако не бъде намерено решение, като добави, че „никой не може да играе с образованието на децата“.

Ръководителят на сдружението на родителите на началните училища Андреас Николау поиска автобусите да бъдат на разположение за транспортиране на учениците.

Транспортното министерство призова шофьорите на автобусите да прекратят стачката, като каза, че „Осипа“ вече е получила средства от министерството за декември и следователно е длъжна да изпълни задълженията си, като плаща на служителите.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*