Започва процедура по набиране на професионални войници в Кипър

От 3-ти до 24-ти юни започва процедурата за набиране на 3000 войници за Националната гвардия на Кипър. Информацията бе по-късно потвърдена от министъра на отбраната Христофорос Фокаидес.

Съгласно условията на договора войниците ще получават по 1127 евро на месец плюс 13-та заплата. Договорите ще бъдат първоначално за една година, но могат да бъдат подновени три пъти за по три години последователно, максимум до 10 години служба. При напускане те ще получат обезщетение към заплатата за прослуженото време, ако имат служба от три и половина години. Работното време ще е от 7 сутринта до 14:00, пет дни в седмицата, плюс дежурства. Годишният отпуск е 20 дни, 28 дни е платеният болничен, който може да се удължи с още 14 дни по препоръка на военния лекар.

Военните ще имат възможност да усъвършенстват уменията си в частни университети с намалени такси до 50%. Само кипърци, преминали през военна служба на възраст до 32 години навършени до 18 юни, без криминално досие могат да кандидатстват за поста. Тези, които бъдат наети след три седмици ще получат чин ефрейтор.

Министъра на отбраната Христофорос Фокаидес съобщи, че ако няма достатъчно кандидати, ще бъдат приети и документи от гръцки граждани. Той също така заяви, че неговото министерство работи и над ново законодателство, което би позволило и жени да кандидатстват.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*