Кипър: Започна многонационалното учение Аргонавт – 2019

Участват Гърция, Франция, Израел, Великобритания, Германия и САЩ

На 28 май в Кипър стартира учението „Аргонавт – 2019“, което ще продължи до 30 май 2019.

Министерството на отбраната обяви, че провежда международното учение заедно с Министерството на вътрешните работи и Министерството на външните работи.

Ученията ще бъдат гледани на живо от голям брой чуждестранни военни и дипломати. “Регионът на Близкия изток е регион с повишено внимание и нестабилност, което прави сценария на упражненията реалистичен”, – се казва в изявление на Министерството на отбраната.

Упражненията се провеждат на четири етапа и ще се провеждат на сушата, в морето и във въздуха.

На първия етап от упражнението участниците ще изработят евакуацията на цивилното население от кризисния регион. Вторият етап, който ще се проведе вечерта, ще бъде реализиран в морската зона на юг от острова. Сценарият включва аварийно кацане на самолети на вода и спасяване на пътниците. Третият етап ще се проведе сутринта на 30 май, също на море и ще бъде посветен на спасяването на хора от потъващ кораб. Четвъртият етап, който ще се проведе вечерта на 30 май, включва реагиране на внезапното пристигане на голям брой бежанци на бреговете на Кипър.

Упражненията включват оборудване и персонал на спасителни организации от Гърция, Франция, Израел, Великобритания, Германия и САЩ.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*