Загриженост относно нарастващата индустриализация в Ларнака

От министерството по Околната среда заявиха своето безпокойство, че Ларнака става все по-индустриализиран град

Лидерът на Зелената партия Йоргос Пердикис каза, че според измерване на вредните газове и шумове е установено, че нивата на звука в пристанището на Ларнака превишават 70 db – стойност, която е допустима само за промишлена зона. „Пристанището в Ларнака вече се е превърнало в промишлена зона, но без да са извършени необходимите проверки. Помолихме да получим нивата на замърсяване във водата в пристанището, но ни казаха, че няма измервания, а всъщност сензорите не работят. Имаме информация, че сензорите са били откраднати от пристанището ” се казва в изявление.
Председателят на Комисията Адамус Адаму изрази загриженост във връзка с липсата на планове за действие в случай на произшествия във всеки от обектите, участващи в дейности, свързани с добива на въглеводороди в областта Красия. Адаму каза, че никой не е в състояние да каже какво ще се случи в случай на инцидент.
Той обаче потуши страховете за нивото на радиоактивност в Красия и успокои жителите, че изследванията на държавната лаборатория за нивата на замърсяване на водата и въздуха са под допустимите нива.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*