Жан Клод Юнкер: Кипър трябва да развива и усъвършенства туристическото предлагане

Кипър може да разчита и на средства, предоставени от Европейския съюз с цел да се развива и повишава туристическото предлагане на острова.

Преди няколко дни президентът обяви създаването на специализиран държавен отдел, който ще позволи на Кипър достъп до € 315 милиарда инвестиционен пакет, предоставен от председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за тази цел.

agia_napa_beach_ayia_napa_007Говорейки по време на годишното Общо събрание на хотелиерите, президентът Анастасиадис заяви,  че новата национална стратегия за туризма, подсилена от това финансиране от ЕС, ще увеличи конкурентоспособността на Кипър в туристическото предлагане, както и справянето с дефицита и неговата сезонност.

В контекста на тези усилия, местното правителство преразглежда действащите закони и наредби, уреждащи туристическата индустрия с цел да се повиши като ефективност и ефикасност.

“Крайната цел е да се насърчи предприемачеството, конкурентоспособността и растежа в нашата туристическа индустрия чрез опростяване и рационализиране на процедурите, намаляване на административните разходи и появата на окончателна регулаторна рамка”, заяви президентът.

 bileti-444

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*