ЕС отпуска € 75 млн. за миграцията в Кипър

Европейската комисия предоставя на Кипър € 74.9 млн. за даване убежище на мигранти. Парите идват от Фонда за интеграция (AMIF) и Фонда за вътрешна сигурност (ISF)

В съобщението на ЕС се казва, че „Кипър се фокусира силно върху подобряване на качеството и бързината на процедурите за предоставяне на убежище, работи за подобряване на качеството за приемане и настаняване и осигуряване на помощ на кандидати за международна закрила”.

По отношение на законната миграция и интеграция, финансирането “ще подкрепя основно мерките преди заминаването, както и подготвителни действия за улесняване на достъпа на граждани на трети страни до пазара на труда”.

metanastes_400В допълнение, Кипър ще се фокусира “повишаване на информираността на приемащото общество”.

Кипър ще продължи с наскоро създадената доброволна програма за връщане и ще подкрепи и принудителното връщане на мигранти.

По отношение на общата визова политика, Кипър ще се фокусира “върху подкрепата на визовите отдели за краткосрочен престой, националната визова система и обучение по въпроси, свързани с визовата информационна система.”

Във връзка с управлението на границите, Кипър продължава развитието на EUROSUR и планира да въведе автоматизиран граничен контрол.

Той също така ще подкрепи Шенгенската информационна система II / SIRENE.

Страната също така ще разшири обучението на граничните служители по въпроси, свързани с управлението на външните граници.

По отношение на вътрешната сигурност, Кипър ще се фокусира “към подобряване на финансови разследвания и борбата срещу престъпленията в кибернетичното пространство, трафик на наркотици и корупцията чрез закупуване на специализирано оборудване, обмен на информация и обучение.”

Също така ще инвестира в повишаване на оперативния капацитет за борба срещу тероризма и ефективно управление на рисковете и кризите, свързани със сигурностт

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*