Европейски заповеди за арест, издадени за бивши служители на Лаики банк

съдЕвропейски заповеди за арест са издадени в сряда за бивши членове на борда на Laiki Bank, Ефтимос Булутас и Маркос Форос, които не са се явили пред съда в понеделник по време на изслушването на първия случай, свързан със злоупотреби в банката. След като те не са се явили на изслушването, окръжният съд в Никозия издаде заповеди за арест за двамата мъже, които са гръцки граждани и жители, с което отхвърли аргументите на адвоката им, че призовките за клиентите му са били неправилно доставени. Адвокатът е поискал време, за да докаже, че двете призовки са били поставени на мястото на пребиваване на подсъдимите.
Окръжният съд в Никозия бе свикан, за да се произнесе дали да отнесе случая до наказателния съд. Другите двама обвиняеми, Панайотис Кунис и Неоклис Лисадру също бивши членове на борда на Laiki Bank са присъствали в съда. Четиримата мъже са обвинени в предоставяне на невярна информация чрез публични изявления и неточни данни за сметки от 2011г.

Заповедите за арест са издадени в резултат на това, че Законът за наказателното производство изисква физическото присъствие на подсъдимите. Съдът реши да отложи делото за 18 март.
Европейските заповеди за арест са издадени след искане на главния прокурор Костас Клеридес.

След поемането на управлението от Marfin Investment Group (MIG) с  основател и шеф Андреас Вгенопулос през 2006 г., той бързо набра екип от гръцки граждани, за да стартира банката отново. След провала те бяха наречени „Гърците”, а  Вгенопулос  коментира, че местната политическа власт и банковите институции винаги са ги приемали с подозрение.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*