Депутатите приключиха обсъждането и на петия законопроект за фалитите

Депутати приключиха вчера обсъждането и на петия законопроект пакета закони на несъстоятелност – набор от закони, които регламентират лична и корпоративна несъстоятелност – надявайки се да предложат целия пакет за гласуване в четвъртък.

Петият законопроект се занимава със защитата на първичните жилища, бизнес условията и задълженията на гарантите на главния длъжник.

Парламентът има за цел да внесе пакетът на неплатежоспособност на пленарното заседание за гласуване на 2 април, последният пленум преди Великденската почивката.

02 април е и датата, на която законът за възбраните, който опозицията многократно блокира, да влезе в сила.

Въпреки това, финансовата и вътрешната парламентарни комисии ще проведат още една сесия във вторник – а може би и в четвъртък – да преразгледат промените, направени от правителството на четирите други закона за несъстоятелност.

Запитан какво ще се случи, ако законодателите не спазят срока 2 април, който са си поставили, председателят на финансова комисия Николас Пападопулос (ДИКО) каза: “Позволете ми да отговоря в четвъртък. Ще видим. Ние полагаме всички усилия, за да се завърши дискусията в рамките на срока.”

Прилагане на законодателството за ефективни отнемания е ключово задължение, произтичащо от условията на спасителната сделка на Кипър, договорени с международните кредитори.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*