Два тежки пътни инцидента в района на Община Ларнака с фатален край

Днес Община Ларнака излезе с изявление по повод на двата пътни инцидента в почивните дни по пътя Ларнака-Дикелия, и двата с фатален край, в което заявяват, че двата инцидента потвърждават необходимостта от завършване на модернизацията на пътя в този район. В изявление до медиите общината изяснява, че този път не е към Община Ларнака.

„Това е основна пътна артерия за града, която свързва туристическа зона Ороклини – Пила и окръг Фамагуста. Ето защо Община Ларнака многократно и спешно поиска от държавните служби завършването на този проект“, се казва в съобщението.

asthenoforo_ins_thumb299_217Години наред, много от местните жители и туристи са страдали от незавършения и модернизиран път, което се превърна в спирачка за по-нататъшно развитие на туризма в града и района. Често в този район се случват тежки пътни инциденти, а сега, когато сме в пика на туристическия сезон, задръстванията са ежедневие.

Завършването на първите две фази на проекта значително е подобрило сигурността до определени участъци и пропускателната способност на мрежата, но също така подчертава и проблемите, които съществуват в част от пътя, където фазите на обновяване все още не са приключили.

Община Ларнака и засегнатите общини Ороклини и Пила продължават да обединяват своите гласове за общите усилия да се ускори завършването на процедурите, с цел безопасно движение на превозни средства и пешеходци и да отговори на нарасналите потребности на трафика.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*