Голям интерес на ливански и арабски фирми към Кипър

Около 150 фирми от Ливан и арабските страни са проявили интерес за участие в Бизнес форума Кипър-Ливан, който ще се проведе в Лимасол от 19-21 февруари. Форумът се организира от Кипъро-Ливанската асоциация.

Големият интерес се обяснява с политическата ситуация в региона, а местни фирми от тези страни имат нужда от място, безопасно за работа и живот.

Председателят на Асоциацията Андонис Хаджирусос на пресконференция вчера заяви, че целта на форума е да привлече голям брой ливански и арабски бизнесмени, работещи в Ливан, за да се запознаят с възможностите за инвестиции в областта на туризма, недвижимите имоти, индустрията и други сектори на икономиката. Очакванията от форума са укрепване на двустранните отношения и добро сътрудничество между фирми от двете страни.

В изявлението си той отбеляза, че постоянно нарастващия интерес на ливанците към Кипър показва тяхната готовност за проучване възможностите за инвестиции на острова.

„ Кипърската икономика е изправена пред значителни предизвикателства , на вече можем да кажем, че сме обърнали на нова страница и отбелязваме ръст от 1,5% за 2015, а за 2016-та се очаква значително по-висок растеж. Успехът се дължи основно на чуждите инвестиции в банковото дело, туризма и новите проекти за яхтени пристанища, голф игрища, казина и други”, заяви той.

Според г-н Хаджирусос, Кипър предлага добро качество на живот с много предимства, забележително среда, прекрасни плажове и безопасност. Наскоро Кипър бе класиран като петата най-безопасна страна в света за живот и топ дестинация за втори дом, което я прави привлекателна за съседните страни от Близкия изток.

На форума кипърски и ливански предприемачи ще покажат своите продукти и услуги за привличане на нови клиенти и инвеститори.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*