Въглеводородите – от проучване към експлоатация

Снощи на бизнес-форума в Ню Йорк енергийния министър Йоргос Лаккотрупис заяви, че в близко време се очаква сериозно раздвижване в сектора на въглеводороди.

Пред пресата той заяви, че следващата седмица се очаква Noble Energy да представи своя окончателен план за развитие на областта на находището Афродита. Консорциумът Noble и Delek, имат правата за проучване в зона 12. Той каза, че Кипър се движи от проучване към експлоатация на находището.

“В момента ние се стремим към два основни пазари – кипърския и египетския, а може би и Йордания”, все още не е ясно кой ще бъде крайният клиент,” добави той.

Министърът се позова на значението тази седмица на посещението на президента Никос Анастасиадис до Шарм ел Шейх за Международната конференция за икономическото развитие на Египет. Той каза, че Кипър е в последните етапи на дискусии по продажбата на газ в Египет.

По време на речта си в Харвард клуб, събитие, организирано от неговото министерство, Търговската камара на Кипър и Агенцията на Кипър за насърчаване на инвестициите, министърът говори за възможностите за инвестиции в Кипър, и сравнителните предимства на острова като бизнес център.

Той акцентира върху възможностите в енергетиката и туризма, включително и плановете за казино курорт.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*