Вчера Кипър погреба още трима свои достойни синове

Вчера бяха погребани костите на трима герои, безследно изчезнали по време на турското нашествие, чиито имена цели 41 години бяха в дългия списък на изчезналите по време на турската интервенция през 1974-та. Костите се идентифицират чрез метода на ДНК.

i-kypriaki-politeia-timise-tous-agnooumenous-kai-tis-oikogeneies-tousВ Кипър все още има много незнайни масови гробове, в които окупаторите са заровили десетки загинали и пленени кипърски военнослужещи и жители на селата, които не са успели навреме да избягат от окупаторите.
Костите на войник резервиста Никос Кириаку Керменти от Ормидия бяха опети в църквата Свети Константин Аламану в родното му село.
Над 1200 души – ветерани, приятели, съселяни и семейството на запасния войник Кириакос Хараламбус се събраха в църквата Свети kipros_969161318Георги в Ксилофагу1, за да се простят с него. На събитието присъстваха политици и бе отразено широко от медиите.

Костите на третия войник Йоргос Боятзи от Криту Терра бяха опети в църквата Св.Богородица в родното му село, а бяха открити в село Трахони.

И тримата са служили в 226-ти пехотен полк.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*