Време за пътуване, да опознаем Кипър

Най-добрите места за пикник в Кипър

В Кипър има около 40 организирани места в държавните гори, в които има всички условия за пикник сред природата. Спокойствие, тишина, прохлада, възможност за малко бягство от големия град.
Днес избрахме пет от тези места и ще ви запознаем с възможностите, които предлагат.
Ако вие, уважаеми читатели сте посетили други подобни местенца, можете да споделите впечатленията си с описание и снимков материал, който ще публикуваме в сайта на вестника ни под заглавието „Най-красивите кътчета в Кипър за пикник”.
livadi tou Pasia

Ливадата на пашата – Λιβάδι του Πασιά
Пътя Какопетрия-Тродос, на 7,7км от Karvounas в полето вдясно на пътя, преди площада на Тродос.
Доста популярно място за пикник през лятото и особено през август за туристи, които избират място за един спокоен ден на прохлада и печене на сувла на открито. Мястото осигурява всички удобства за пикник, както и барбекюта, тоалетни, питейна вода, подслон и места за паркиране и маси, има и всички удобства за хора с увреждания.Растителността в околностите на Тродос е изключително иглолистна и въздухът мирише на бор. Място за много велосипедисти и мотористи, които спират за почивка от трудното изкачване във високия планински терен.

KornouКорнос
Автомагистралата Корнос-Никозия-Лимасол, на 2 км след Корнос в дясната страна на пътя (изход 11).
Прекрасно място за пикник, предлагащо всички удобства за еднодневна семейна екскурзия. Барбекюта, чешми с вода, място за готвене на открито и възможност за детска игра в оградена площадка. Зимните валежи в централната зона са създали езеро-река. Растителността на района включва бор и кипарис, евкалипт, акациеви дървета и дъб. Подходящо място за пикник през цялата година, малкото неудобство е шума от близката автомагистрала.

Mantra tou KampiouΜάντρα του Καμπιού
Пътя Капедес-Махера
В историческата и гориста местност на Махера се намира мястото за пикник Mantra ту Kampiou. Богатата горска растителност на района се отличава с наличието на разкошен кедър. Мястото може да приюти около 1600 човека, оборудвано с места за барбекюта, течаща вода и тоалетни. Мястото е подходящо за семейни излети и предлага всички удобства и за хора с увреждания.

                                                                                                                                 

Асину – Asinou

Asinou
Пътят Астромеритис – Никитари-Асину, на 2 км от село Никитари преди църквата Асину.
В гориста местност на планината Тродос, в близост до село Никитари намира мястото за пикник Asinou. В близост се намира византийската църква „Богородицата на Асину”, която е в списъка на ЮНЕСКО и всяка година привлича хиляди поклонници.
Прохладен климат, чист въздух и спокойствие го правят подходящо място за почивка от летните жеги и шума на големия град. Важна информация е, че в района е строго забранено да се пали огън, тъй като рискът от пожар е висок. Забранено е и печенето и приготвянето на храна. Ако сте решили да посетите това невероятно място, трябва да приготвите храната от вкъщи или да разчитате на студени ястия.

Свети Анаргири – Άγιοι Ανάργυροι

Agio Anargirou
Намира се на 8 километра от Агия Напа към Сомера, първото отклонение вляво, близо до църквата Св. Анаргиру в държавния резерват Каво Греко. Местността представлява зелен хълм с изглед към морето. Въпреки сравнително малкия му размер, той се откроява с уникалното съчетание на планина – море. Мястото разполага с всички удобства за пикник, като дървени беседки с маси, място за палене на огън, питейна вода и тоалетни. Посетителите могат да съчетаят екскурзията с посещение на параклиса на Св Анаргири, който е в непосредствена близост и природна пътека. Църквицата е построена върху морска пещера, където са живели отшелници.
Очакваме да научим повече за други подобни кътчета от вашите разкази и снимков материал.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*