Виолета Несторова, пожелаваме Ви Кураж!

Чудеса се случиха днес на спокойното ни островче, Кипър…

Десетки местни и български медии гръмнаха с новината „Консулът на Република България, Виолета Ралева, арестувана в опит за отвличане на четири годишно момиченце”!

Не закъсняха и вашите обаждания, като първото беше около 9,30 сутринта, но с предположението, че има опит за отвличане на българско дете през летище Ларнака от български дипломат.

Малко преди обяд всички кипърски медии публикуваха информация за случилото се в частна детска градина.

Съвсем случайно разбрах коя е похитителката и кое е похитеното дете. Новоназначеният ни консул от август, г-жа Виолета Ралева, която представихме в обширно интервю във втори брой на списание  БГ Фактор е „похитителката”.

Виолета Несторова е майката на малкото момиченце и работи в консулска служба.

Не зная какво е накарало консул Ралева да постъпи толкова безотговорно и безумно и да решава детето на служител на консулска служба в коя детска градина да ходи! Преместила децата си от тази детска градина, решила, че сама може да премести и чуждото дете, без знанието на родителите му!

Но си давам сметка какво преживяха днес Виолета Несторова и нейният съпруг Борислав, чакали цели двадесет години тази рожба!

И се възхищавам на силата и човещината на това семейство, което не предяви никакъв иск за отговорност към г-жа Ралева, нашият нов консул! Помислиха за двете й малки деца, които я чакат у дома и дадоха съгласие да бъде освободена.

От тук нататък Външно да му мисли как ще процедира! Днес стотици българи в Кипър наведоха засрамено глави, чувайки „новината”! Ще се срамуват довечера, утре, в други ден, докато се забрави…

Родителите обаче никога няма да забравят! През сълзи, преди малко Виолета и Борислав Нестерови казаха: „Това дете е нашият живот! Чакахме го цели двадесет години. Днешните преживявания не ги пожелаваме на никой родител!”

Виолета, Борислав, от сърце ви пожелаваме това да е най-лошото, което сте преживяли на нашия спокоен остров! Кураж!

Ева Иванова

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*