Банковите служители призовават за стачка в знак на съпричастност

Кипърският профсъюз на банковите служители (ETYK) призова служителите, работещи в Кипърърската централна банка да проведат едночасова стачка днес в знак на протест срещу негативната публичност на институцията, която хвърля сянка върху работата и усилията им.

Мини-протестът ще се проведе в 11 ч. според съобщението, изпратено до всички нейни членове.

Профсъюзът твърди, че отрицателното преекспониране на централната банка в медиите през последните няколко години се дължи на продължаващите препирни между управители, изпълнителния съвет на банката и политическата система. Това вреди на доверието в институцията и е засенчва огромните усилия  от страна на служителите “зад кулисите  да се справят с най-големите предизвикателства пред икономиката на страната “.

ETYK отбеляза, че е несправедливо за персонала на централната банка да поема основната част от социалната критика заради “трагични, но и нелепи инциденти, които редовно се оповестяват”.

Синдикатът също говори за нуждата от силна реакция на ситуацията, която не само оказва влияние върху самата институция, но и върху морала на работещите в нея.

Съобщението продължава с призив към банковите служители, които не са членове на ETYK, също да обединят силите си, така че “централната банка да може да си възвърне уважението като институция”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*