Анастасиадис завърши посещението си в Китай с големи надежди

Президентът Никос Анастасиадис завърши посещението си в Китай в неделя.
Говорителят на правителството Никос Христудулидес каза, че посещението на президента в Пекин ще доведе до ново развитие на отношенията между двете страни. Пред репортери Никос Христудулидес сподели: „Като се има предвид дискусиите … можем да кажем, че отношенията между Никозия и Пекин навлизат в нова фаза. Налице е ясна политическа воля и от двете страни за по-нататъшно разширяване и надграждане на отношенията.”

Запитан дали има някакви конкретни резултати по отношение на създаването на възможности в икономически сектор, говорителят каза, че е налице желание от страна на Пекин да инвестират в Кипър.
Участието на Кипър в Road Silk (конференцията „Пътя на коприната”) се очаква да донесе незабавни резултати. Разширяването и задълбочаването на търговско-икономическите отношения със световната сила, каквато е Китай, е основен приоритет за правителството.
„Наистина, ние сме уверени, че укрепването на отношенията ни, на всички нива и във всички сектори, ще е от голяма полза” каза президентът. Той повтори, че правителството ще реализира серия от мерки, които включват опростяване на процедурите за по-бързо издаване на разрешителни и за лицензиране на инвестиционни проекти и експлоатация на предприятия, както и по-бързото предоставяне на разрешителни за пребиваване на чужди инвеститори, както и издаването на туристически визи. Той покани китайските фирми да продължат да проучват инвестиционните програми и перспективи в Кипър и да си сътрудничат с кипърските предприятия, като се възползват пълноценно от многото възможности, които се предлагат в сектора на недвижимите имоти.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*