Адвокати от Nicos Chr. Anastasiades & Partners ще се изправят пред  Кипърската адвокатска колегия

Петима адвокати, наети от юридическата фирма, основана от президента Никос Анастасиадис, са се опитали да скрият, че участват в опит да се подкупи Ryanair да купят вече несъществуващата Cyprus Airways. Тези адвокати ще са обект на дисциплинарни проучвания от Кипърската адвокатска колегия. Това се очаква да бъде завършено в рамките на две седмици.
Сдружението на Кипърската адвокатска колегия, търси в действията на Никос Христофинис и Мария  Комодрому, адвокати, работещи за Nicos Chr. Anastasiades & Partners – адвокатска кантора със съдружници, Сотирис и Мария Питта от ” Soteris Pittas & Co LLC”, които връчили офертата на Ryanair. Фанос Филипу, партньор в Nicos Chr. Anastasiades & Partners, публично призна, че двамата адвокати действали по негови указания.
Президентът заяви, че откакто заема длъжността Президент, няма никаква връзка с кантората.
От Адвокатското дружество заявиха, че първоначално кантората е действала, давайки правни консултанти на Ryanair във връзка със Cyprus Airways, но в последствие се прекратяват отношенията.
На 30 септември адвокатската кантора пуска писмо до Ryanair, информирайки ги , че тя вече не се интересува от това да бъде техен юридически съветник.
Впоследствие Ryanair бе представена от  ” Soteris Pittas & Co LLC”.
Въпреки това, на срещата  за обсъждането на Cyprus Airways от 31 октомври, заедно с Питас са били и двамата адвокати, които, стана ясно по-късно,са работили за адвокатската кантора Nicos Chr. Anastasiades & Partners.
Фанос Филипу пое пълна отговорност за заседанието на 31 октомври, като каза, че той е взел решението да изпрати двамата адвокати.
В изявление, той каза, че двамата адвокати са били помолени да присъстват от канторана на Soteris Pittas & Co LLC”,за да помогнат с необходимата информация по случая Cyprus Airways.

CNA

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*