Шести Фестивал на лавандулата в CyHerbia Gardens Авгору

Магданоз, градински чай, розмарин, мащерка … и лавандула. Много и много прекрасна лавандула! Да, време е за годишното тържество на кралицата на билките. Вещите в билкарството твърдят, че това е билката на късмета, успеха и щастието. Толкова му трябва на човек, за да живее в хармония със себе си и околните, нали?!?

От 10 до 25 юни ще продължи тази година Фестивалът на лавандулата в Авгору, който всяка година се посещава от стотици гости – местни и туристи. Прекрасна градина, която мнозина не вярват, че може да съществува в Кипър. Lavandula Angustifolia, или английска лавандула, е вид, който цъфти през юни. Известна е като най-терапевтичната и ароматна сред сортовете лавандула, давайки най-качественото етерично масло.

16142723_10155631542823265_679801772167223415_n

По време на фестивала ще има демонстрации – дестилация на етерично масло, презентации и информация как да се използват продуктите от лавандула в борбата със стрес и преумора, главоболие, настинки и т.н. А и как с нейна помощ можете да държите комарите далеч от дома си.

Ще имате възможност да направите ароматна разходка в лавануловия лабиринт и да се насладите на билковата градина.

Организаторите обещават и немалко лакомства и напитки, направени от лавандула, които може да опитате в техните павилиони.

Паркът ще бъде отворен всеки ден от 10 до 25 юни в CyHerbia Gardens в Авгору (Ларнака), между часовете от 9:00 и 20:00часа. Входът за възрастни е 5 евро, за деца 3 евро, с включени студен чай от лавандула, презентации и развлечения за деца.

“Това е празник, който е незабравим, уникален и напълно ароматен!”, Заключава Миранда. “Просто няма нищо, което да вдига духовете повече, отколкото да прекарва времето си около това великолепно растение, да се скита в градините и да гледа как пеперудите и пчелите се преместват от едно цвете в друго!”

 За повече информация и пълна програма на събитията, обадете се на 99 915 443 или посетете http://cyherbia.com или страницата на Facebook “CyHerbia”

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*