Цветница в Ларнака

Благотворителен концерт „За усмивката на детето“

 

DSC_0408-222Днес цветята ухаят!

Днес цветята танцуват

Днес цветята мечтаят!

Днес цветята празнуват!

 

Лазаровден, Цветница, Великден…, свети и светли празници, които се отбелязват тържествено от християните по света. Вековни празници, които ни определят като последователи и смирени чада на Спасителя.

 

Днес, на Цветница, Ларнака бе по-различна, по-радостна, по-красива и по-празнична от друга година. Днес нашите, българските деца пяха, танцуваха и празнуваха също като цветята!

Над триста българи и кипърци уважиха поканата ни за този благотворителен концерт, без да знаят какво ще им представим. И си тръгнаха онемели и възхитени от величието на българския Дух, Талант, Култура, Красота и Професионализъм.

Какво се случи на сцената, това ще попитате

Днес няма да разказвам много, предпочитам да покажа магията и триумфа на нашите деца, водени умело от двете именити българки, актрисата Моника Мелеки и оперната прима Цвета Христофору. Само за месец те сътвориха Чудо, невероятен концерт, който омагьоса мало и голямо.

Благодарим!

Отправяме благодарност и към големите каки и батковци, майки и татковци от ТА „Българи“, които подкрепиха инициативата и участваха в програмата.

Благодарим на спонсорите, благодарната публика, дошла от цял Кипър, на кметство Ларнака за предоставения ни безвъзмездно театър.

Днес благодарим на всички, които работиха за идеята и ни омагьосаха за пореден път с красотата и вечността на българската култура, танц, песен и слово!

Благодарение на тяхната подкрепа, на 24 май децата от училище „Д-р П.Берон“ в Ларнака ще се поклонят и ще поднесат венец пред мощите на Свети Кирил в Рим от името на българите в Кипър.

Пожелаваме им незабравими емоции на това пътуване, те го заслужават!

DSC_0464
Инициаторите и организатори на концерта – от ляво на дясно Цвета Христофору, Моника Мелеки, Елеонора Ангелова, Светльо Димитров и Радослав Георгиев

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*