Хотелската верига Aqua Sol в несъстоятелност

Хотелската верига Aqua Sol, собственик и администратор на 15 хотели в Кипър, Родос и Крит, заедно със своите девет дъщерни дружества е била дадена на  синдик за неизпълнението на договорните си задължения с Банката на Кипър, бе обявено във вторник .

Според вътрешен доклад на банката от юни 2013, изтекъл в пресата, Aqua Sol е  удължила погасяването на общия кредит от € 99 милиона, от които € 23 милиона са в просрочие, а около € 9 милиона закъсняват с над 90 дни. Компанията се счита за кредитополучател  с “висок риск” и неговите кредити са преструктурирани на годишна база.

В доклада също така се каза, че Aqua Sol държат минимални депозити в Банката на Кипър спрямо неговия оборот.

“Компанията Aqua Sol  Public Company Limited и различни свързани с нея дружества са били законно разпуснати, считано от 13 октомври 2014 г., по силата на синдик, въз основа на разпоредбите на плаващи обезпечения, издадени от компании в полза на банка на Кипър”,  каза назначеният от банката Елефтериос Филипу .

Филипу планира да продължи дейността на Aqua Sol и нейните дъщерни дружества.

“Моето намерение е хотелите да продължат да работятт, за да се максимизира стойността на бизнеса и активите в полза на фирмите и техните кредитори”, каза в изявление Филипу.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*