Футболните клубове искат отлагане на плащането на данъчните си задължения

Първодивизионните кипърски футболни клубове трябва да уреждат всички свои изключителни просрочия до понеделник най-късно или пък да бъдат обвинени в  нарушение на разпоредбите на УЕФА и ще им бъдат отнети точки от техните класирания в Европейската лига.

По-рано бе съобщено, че днес е бил крайният срок за изплащане на всички дългове, въпреки че три дни отсрочка до понеделник се очаква да бъдат достатъчни за клубовете, за да се измъкнат от тежката ситуация.

По-рано вчера клубовете са потърсили среща с президента Никос Анастасиадис за да поискат удължаване на срока за плащане на  милиони евро данъчни задължения към държавата. Те дължат милиони на държавата под формата на ДДС, данъка върху доходите и социалното осигуряване, натрупани в периода между 2007 и 2013 г., но въпреки погасителния план, някои все още не могат да покрият задълженията си.

Съгласно европейските футболни правила, клубовете трябва да нямат задължения към държавата или ще им бъдат приспаднати точки и те ще слязат надолу в таблицата на лигата.

Според съобщения в клубовете искат среща с Анастасиадис след като финансовият министър Харис Георгиадис отказа да се срещне с тях, като посочи, че те трябва да плащат своите задължения.

Кипърската асоциацията по футбол е задължена да наложи санкции , ако задълженията на клубовете не са уредени до петък.

СМ

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*