Университет “за всички желаещи” ще отвори врати в Агия Напа

TEPAK и Търговско-промишлената камара на Фамагуста обявиха съвместна инициатива за създаване на така наречения „отворен университет“. Този термин се отнася до серия от курсове за всеки.

Ректорът на TEPAK Панайотис Зафирис подписа меморандум за организирането на курсове с председателя на Търговско-промишлената камара на Фамагуста Августинос Папафомас.

Целта на лекциите е да дадат нови знания, да развият умения и да насърчат свободното мислене по широк кръг от теми, които интересуват жителите и предприемачите от региона. Тези теми включват туризъм, зелена икономика, иновации, високи технологии, AI и селско стопанство. Лекциите ще се водят от преподаватели от ТЕПАК.

Меморандумът за сътрудничество предвижда и организиране на съвместни културни, научни и образователни прояви, консултативни и научни изследвания, както и участие в изследователски програми и разработки.

Споразумението е насочено и към обмен на информация и технически знания, към улесняване на наемането на студенти за стаж.

Това не е първият път, когато ТЕПАК си сътрудничи с местни и международни организации. През юли 2022 г. университетът сключи споразумение за партньорство с разработчика на софтуер SoftOne Cyprus. Целта беше разширяване на сътрудничеството в областта на информационните технологии, включително проектиране и разработка на софтуер за бизнес приложения.

През януари 2023 г. TEPAK подписа споразумение за сътрудничество с DP World Limassol, която управлява пристанището на Лимасол. Споразумението е насочено към улесняване на изследователски проекти, обмен на персонал и малки проекти.

И накрая, TEPAK обедини сили с други кипърски образователни институции, като Университета на Кипър за магистърска степен по дизайн на социални иновации и Отворения университет на Кипър за магистърска степен по управление на международния транспорт.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*