Три вечери джаз в Лимасол

Нестабилните температури през последните няколко седмици може да не ни карат все още да чувстваме кипърското лято, което познаваме. Но все още е рано и бъдете сигурни, че горещите и потни летни дни скоро ще ни завладеят. Наред с по-топлото време, лятото носи със себе си безброй събития.

Фестивали, последователни музикални вечери, обиколки на театрални представления, резиденции и партита до късно – лятото има всичко. Един от тях, който предстои в средата на юни, е ежегоден повод, който събира едни от най-добрите музиканти на острова от джаз и латино музикалната сцена. В ход е подготовката за Jazz Project Limassol Vol.7, който ще се проведе във винарна Loel в Ипсонас на 16-18 юни.

Тридневното музикално събитие се организира от бар в Лимасол Vinylio Wine Etc заедно с DCON IT-AV Solutions и ще бъде домакин на поредица концерти с местни музиканти, групи и ансамбли, които ще се представят в сърцето на стария град.

Всяка вечер на сцената ще излизат три различни групи. Събитието ще бъде открито от Трио Арис Константину от 20:00 часа. След това членовете на Batukinio Percussion Band ще свирят енергизираща самба и афро-бразилска музика, преди Steppin’ Out Jazz Band да изпълни джаз музика, към която се присъединява саксофонистът Charis Ioannou. Ден втори ще приветства групата French Connection, Batukinio и Yemaya Son с техния кубинско-латински джаз. Последният ден от джаз проекта ще бъде домакин на триото Toumbas/Messios/Vaffeas, Batukinio отново и накрая, Елеонора Русу и нейния ансамбъл Beats ‘n’ Pieces, изпълняващи поп и соул издание на тяхната музика.

Събитието е организирано от Vinylio Wine Etc и DCON IT-AV Solutions. Винарна LOEL, Лимасол.

€25 за 1 ден, €60 за всичките 3 дни. www.jazzprojectlimassol.com . Тел.: 99-300430

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*