Твърдения за картели с “гигантски размери” за цената на горивото

Председателят на парламентарната комисия за наблюдение на цените Йоргос Георгиу заяви във вторник, че има подозрения за корупция с “гигантски размери”, свързана с цените на горивата в Кипър.

Според бившия ръководител на органа за защита на конкуренцията в Кипър (EPA) трябва да бъдат разследвани “споразуменията между правните служби и частни адвокатски кантори за изслушване по някои въпроси” по време на обжалването на решението на EPA относно четири фирми за горива.

Бившият ръководител на EPA Костакис Христофору е бил на този пост, когато е било взето решение за четири фирми да се накажат с глоба от 42,9 милиона евро, но което е отменено с решение на Върховния съд през 2011 година.

Под микроскопа на комисията са рапортите за предполагаем ценови картел на петролните фирми, които изглежда са поддържали цени, които не отразяват текущия спад на международната цена на петрола.

EPA също така започна разследване на цените на горивата и каза, че проучването на сектора ще обхване цялата линия на предлагането.

Асоциацията на собствениците на бензиностанции на острова също така каза, че има разногласия с фирмите за доставка на гориво, които са останали нерешени, въпреки преговори с властите.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*