Тази година повече хора предпочетоха Великден у дома, вместо на ресторант

Тази година жителите на Кипър избраха да празнуват Великден у дома. Това се доказва от увеличаване на продажбите на месо в супермаркетите и спад в посещаемостта на заведенията за обществено хранене.

Трафикът на супермаркетите през Страстната седмица беше очаквано висок, въпреки съществуващите финансови затруднения. Това заяви изпълнителният секретар на Асоциацията на супермаркетите Андреас Хаджиадаму.

Това беше улеснено от офертите за отстъпки от магазините. Потребителите са свикнали да изучават пазара и да се възползват от промоциите на всеки супермаркет, така че те купуват от всеки от тях количеството стоки, което е най-изгодно за тях.

Жителите на Кипър предпочетоха да празнуват Великден у дома, а не в ресторант. Председателят на Кипърската федерация на собствениците на развлекателни центрове Неофитос Трасивулу каза, че броят на посетителите е намалял с 50% по Великден. „Хората явно избраха семеен формат за празника тази година, като отидоха в родните си села или си останаха у дома“, обясни той.

Въпреки че заведенията за обществено хранене очакваха наплив от клиенти, прогнозите им не се оправдаха. Намаляването на броя на посетителите на кафенетата и ресторантите се дължи и на ниския туристически поток.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*